Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Ένα πρώτο βήμα για ΚΑΘΑΡΗ ΜΥΚΟΝΟ.


Ας μιλήσουμε για τα σκουπίδια μας

Το πρόβλημα λίγο πολύ είναι γνωστό στο νησί μας. Οι λύσεις πολλές, οι σκέψεις περισσότερες. Το σίγουρο είναι ότι αν δεν αλλάξουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, τότε είμαστε άξιοι της παρακμής που ζούμε.

Με την ψηφοφορία που προτείνουμε, θέλουμε να γίνει τουλάχιστον ένα Δημοτικό Συμβούλιο, άμεσα, το οποίο θα ασχοληθεί με το πρόβλημα αυτό, σε όλες τις διαστάσεις του και θα δώσει λύσεις.

Τέτοιες λύσεις, που θα τις τηρήσουμε όλοι μας, ευλαβικά, για να ξαναδούμε το νησί μας καθαρό.

Η ψηφοφορία που παρακαλείσθε να στηρίξετε  βρίσκεται στην Διεύθυνση  :
http://www.ipetitions.com/petition/kathari-mykonos/


Τα θέματα που πρέπει να εξετάσουμε είναι:

1.       Επικαιροποίηση κανονισμού καθαριότητας σύμφωνα με τις σημερινές ανάγκες. Ο κανονισμός βιτρίνα της Μυκόνου βρίσκεται στην Διεύθυνση http://www.mykonos.gr/index.php?MDL=pages&Branch=N_N0000000100_N0000010026_N0000010100_S0000000347

2.       Μπάζα. Τρόπος αποκομιδής, αυστηρότερες ποινές σε παραβάτες.

3.       Ανακύκλωση.  Επανατοποθέτηση με σχεδιασμό των μπλέ κάδων. Καθορισμός σημείων τοποθέτησης για κοντέινερ ανακύκλωσης.

4.       Μπλέ κάδοι. Ξανατοποθέτηση. Σε κεντρικά σημεία πρέπει να απομακρυνθούν.

5.       Αναδιοργάνωση των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου με το σημερινό προσωπικό τους και με προβλέψεις απασχόλησης συμβασιούχων.

6.       Σχεδιασμός, χρήση γης στον ΧΥΤΑ και περιμετρικά, ώστε είναι συγκεντρωμένες όλες οι λειτουργίες καθαριότητας σε μία περιοχή.

7.       Εξέταση δυνατοτήτων ανακύκλωσης σε άλλα υλικά.

8.       Καθαριότητα Χώρας, απορρίμματα, ανακύκλωση.

9.       Τοποθέτηση καμερών σε σημεία που υπάρχει παρεκτροπή.

10.  Αξιοποίηση ΧΑΔΑ, εξυγείανση εδάφους.

11. Εξορθολογισμός λειτουργάις ΧΥΤΑ. ΑΥτή την στιγμή πραγματοποιείται έγκλημα, με αποτέλεσμα ο ΧΥΤΑ να έχει κορεσθεί σε 3 το πολύ χρόνια.

Επίσης ένα άλλο θέμα είναι η αποκομιδή απορριμμάτων από τις μεγάλες επιχειρήσεις. Η σημερινή πρακτική που εφαρμόζεται σε ορισμένες περιπτώσεις πρέπει να σταματήσει. Τα απορρίμματα πρέπει να συλλέγονται από τις επιχειρήσεις, χωρίς αυτές να πηγαίνουν να τα μοιράζουν όπου δουν κάδους.

Πολλοί βεβαια θα πουν, 'για ποιό λόγο να στηρίξω μία τέτοια πρόταση;' ή 'τι χρειάζονται οι υπογραφές δημοτών αφού μπορεί να γίνει χωρίς αυτές;' και πολλές άλλες εύλογες απορίες.
Ο λόγος είναι απλός. Πρέπει ο δημότης να συμμετέχει, πρέπει να απαιτεί, πρέπει να νοιώσει συνυπεύθυνος και συνδιοργανωτής. Αν  δεν γίνε ιαυτό, τότε απλώς η σημερινή κατάσταση θα συνεχιστεί. Είναι όμως αυτό που θέλουμε;
mykonoss
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου